MEB'DEN REKORLAR KİTABINA GEÇECEK GÖSTERİ: "CUMHURİYETE DOĞRU", STADYUMDA 30 BİN İZLEYİCİYLE BULUŞACAK  
MEB'DEN REKORLAR KİTABINA GEÇECEK GÖSTERİ:

MEB'DEN REKORLAR KİTABINA GEÇECEK GÖSTERİ: "CUMHURİYETE DOĞRU", STADYUMDA 30 BİN İZLEYİCİYLE BULUŞACAK

Millî Eğitim Bakanlığı, cumhuriyetin 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde sahneye koyduğu "Cumhuriyete Doğru" tiyatro oyununu bu kez Beşiktaş Stadyumu'nda 30 bin izleyiciyle buluşturarak rekorlar kitabına geçecek bir etkinliğe imza atıyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl etkinlikleri kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Cumhuriyete Doğru" adlı tiyatro oyunu bugüne kadar 30 farklı ilde toplam 40 defa sahnelenerek yaklaşık 40 bin öğretmen, öğrenci ve izleyiciyle buluştu.
 
Millî Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki kahramanlık hikâyesini anlatan eser, 400 kişilik dev kadrosuyla bu kez de İstanbul'da izleyici karşısına çıkacak.
 
Ülkenizdeki toplumsal birliğin pekişmesine katkı sağlamak amacıyla VakıfBank'ın ana sponsorluğunda gösterilen tiyatro oyunu, 4 Haziran Salı günü İstanbul Beşiktaş stadyumda Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla izleyiciyle buluşacak.
 
Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletinin güçlü desteğiyle başlattığı Millî Mücadele'nin destansı hikâyesi, sahneye taşınıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu anlatan bu büyüleyici tiyatro eseri, seyircilere unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor.
 
Orijinal müzikleri Selim Atakan tarafından bestelenen bu özel yapımda, proje danışmanlığını İbrahim Sarıtaş üstleniyor. Başrolleri ise Serdar Yeğin, Gülen Karaman, Erhan Yazıcıoğlu, Ahmet Yenilmez, Zuhal Yalçın, Şebnem Özinal, Ziya Kürküt, Sefa Zengin, Bora Severcan, Yiğit Yapıcı ve Volkan Severcan paylaşıyor.
 
Stadyumdaki özel gösterime, öğretmenlerden ve profesyonellerden oluşan bir orkestra ve koro da eşlik edecek. Murat Kodallı ise orkestra şefi olarak görev yapacak.
 
Bu benzersiz etkinlik, tarihin önemli bir dönemini canlandırmak ve izleyicilere millî ruhu hissettirmek için büyük bir fırsat sunuyor.
 
Oyunun Konusu: "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir!"
Oyun, bir öğretmenin 10 yaşındaki öğrencisi Ali'ye cumhuriyetin ilan ediliş sürecini anlatması ile başlıyor. Böylece Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisini kurması ile devam eden süreçte Millî Mücadele kahramanlarının, Türk milletiyle tek yumruk hâlinde, kanlarının son damlasına kadar savaşarak Kurtuluş Savaşı'nı nasıl kazandığı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyeti nasıl ilan ettiğini konu ediyor.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.